GTA 5 kindvriendelijk? Het kan echt!

By 05/01/2019 Al het nieuws

 

 

Gta 5 wordt niet bepaald als kindvriendelijk ervaren terwijl de game zelf echt superleuk is. Hoe vaak heb je niet gewoon wat rondjes gereden zonder eigenlijk iets aan te richten qua geweld? Er missen op de markt (als ze er al zijn) best wat spelletjes die dezelfde grafische kwaliteit bieden met deze gameplay. Door dit te volgen zorg jij ervoor dat GTA 5 wordt omgetoverd tot een kindvriendelijke versie!

Wat heb je hiervoor nodig?

 

Hoe krijg je het voor elkaar?

Ten eerste moet je de installatiemap van GTA 5 zien te vinden. De meeste mensen hebben GTA 5 vanuit steam geinstalleerd staan. In dit geval is het een kwestie van de Steam-installatiemap vinden en vervolgend doorklikken naar deze locatie op de computer: steam\steamapps\common\Grand Theft Auto V.

Heb je GTA 5 zelf geinstalleerd? Zoek dan de installatiemap op. Dit kan uiteraard overal zijn… Eventueel kan je via de snelkoppeling achterhalen waar dit destijds is geinstalleerd (rechtermuisknop – eigenschappen – bestandslocatie)

Vervolgens is het simpel. Pak alle bestanden uit in de installatiemap van GTA 5. Zie onderstaande screenshot! Start vervolgens GTA 5 zoals gewend bent en start de story-mode op (dus niet Online!!!). GTA 5 mag aangepast worden, maar alleen voor lokale gameplay. Als je online gaat riskeer je een ban.

 

 

Wat je na dit alles nog zou kunnen doen is het aanpassen van gewenste instellingen in de mod zelf. Helaas kan dit niet door mooie fancy opties ingame, maar moet helaas in een textbestand. Vrees niet! Het is echt simpel.

  • Ga weer naar de installatiemap van Gta 5
  • Open het configuratiebestand FamilyFriendlyFreeRoaming.ini
  • Pas hier de instellingen her en der aan. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat auto’s sneller of langzamer gaan door de engine-power aan te passen.  Je zou eventueel de politie kunnen inschakelen, of dat er wel schade aangericht kan worden etc.

 

 

Standaard knoppen:

N – teleporteer naar de auto die het meest dichtbij is als je in een auto zit. Omdat je geen personen uit auto’s kunt halen is dit de enige methode de controle over een auto te krijgen als er personen in rijden. Zelfs dit is eventueel uit te zetten.

B – Neem controle over een auto als je rondloopt.

E – Wil je passagiers in je auto? Druk dan op deze knop. Mensen op straat zullen bij je auto instappen.

END – Staat je auto vast tegen een huis/ boom etc? Druk dan op deze knop. Je auto wordt dan weer op straat gezet, zodat je verder kunt rijden.

 

 

Heb je vragen? Neem contact op via ons Facebook-kanaal