Nieuw kinderprogramma RaRaRa!

By 07/05/2014 Al het nieuws

Wij kregen bericht van een nieuw kinderprogramma genaamd ‘RaRaRa’. Op dit moment van schrijven zijn er 4 Nederlandstalige en 4 Engelstalige filmpjes uitgebracht en de makers hebben gezegd dat er nog vele zullen volgen.

De filmpjes duren drie minuten per stuk. Per filmpje worden er verschillende objecten getoond waarvan eerst een geluid aan vooraf gaat, vervolgens de gordijnen open gaan en als laatst wordt het object benoemd. We hebben dit getest met een peuter van 2 jaar en 3 maanden, hij kende nog niet alle objecten, maar vond het wel erg leuk. Een tip is om samen te kijken en het kind te stimuleren om te raden en er een leuk spelletje van te maken.

We hebben ook een aantal vragen aan de makers gesteld die hieronder worden beantwoord. De filmpjes zijn in dit bericht te bekijken, maar er is ook een pagina aangemaakt waar deze en aankomende filmpjes op zullen verschijnen.

 

Van de makers:

RaRaRa is een nieuw kinderprogramma speciaal gemaakt voor peuters en kleuters. De kinderen kunnen door middel van het geluid raden welk voorwerp achter de gordijnen tevoorschijn komt. Dit zijn bijna altijd speelgoed objecten.

RaRaRa is niet alleen leuk en verrassend, maar is ook een educatief programma doordat de kinderen de verschillende voorwerpen leren benoemen, en kennismaken met de bijpassende geluiden. Erg leerzaam voor de kleintjes dus!

We kwamen op het idee om dit kinderprogramma te gaan maken toen we een oude aflevering van Tik Tak terug zagen waar we vroeger altijd naar keken, en waar we op spelende wijs dingen van leerden.
We hebben gekeken naar het huidige aanbod van kinderprogramma’s zoals Bumba, Bob de Bouwer, Kabouter Plop, Bert en Ernie, Maya de bij, en nog veel meer. We denken dat RaRaRa een leuke toevoeging is op dit aanbod omdat door het wat lagere tempo, de kinderen beter de tijd krijgen de woorden goed in zich op te nemen.

De kinderen kunnen de serie al gauw zelfstandig bekijken en mee doen met het raden van de juiste voorwerpen, zodra ze serie 1 hebben gekeken gaat de rest vanzelf.

Wij leren graag van jullie vragen en feedback. Daarvoor kunnen jullie terecht op onze
Facebookpagina:
https://www.facebook.com/rararakids

of op ons Youtube kanaal:
https://www.youtube.com/user/rararakids
Elke maand komt er een nieuwe aflevering online.

Veel plezier met het kijken van RaRaRa!

Heb je zelf een project en/of actie dat je onder de aandacht zou willen brengen en weet je zeker weet dat het een meerwaarde biedt voor de bezoekers van kinderfilmpjes.net? Stuur ons dan een bericht via ons contactformulier. Dergelijke plaatsingen zijn altijd gratis.